Kasabamız Melekli'ye Şair Şehriyar Büstü Konuldu - Iğdır

Fikret Organ Bağışında Iğdıra Örnek Oldu


Tarih :02 Aralık 2014 20:41
Iğdırda beyin ölümü gerçekleşen Fikret Çevikin organlarının 5 kişiye can vermesi ve bu konuda haberler yayımlanmasının ardından kent genelinde organ bağışlayanların sayısı 10 kat arttı.


İki hafta önce beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin de onayıyla organları alınan Çevik, yeni bağışçılara da ilham kaynağı oldu. Çevikin organlarının 5 kişiye can verdiğine dair haberleri medyadan takip eden çok sayıda Iğdırlı, bu durumdan etkilenerek gönüllü organ bağışçısı olmaya karar verdi.
Çevikten önce aylık ortalama 3 kişinin gönüllü bağışçı olduğu kentte, son 14 günde Iğdır Devlet Hastanesinde yaklaşık 30 kişi organlarını bağışlamak için kayıt yaptırdı.
Bu durumun daha geniş kitlelere yayılmasını amaçlayan hastane yönetimi, Iğdırda ilk organ bağışçısı olarak kayıtlara geçen Çevikin adını, hastanedeki Organ Bağış Birimine verdi.
Iğdır Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Abdülhamit Bozyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevikin bağışladığı organlarıyla çok sayıda kişiye örnek olduğunu anlattı.
Çevikin ismini ölümsüz hale getirmek istediklerini vurgulayan Bozyiğit, "Kendisi hayatını kaybetti ancak 5 kişiye can verdi. Alınan organları İzmir ve Ankaradaki hastalarımıza şifa oldu. Bundan dolayı Fikret Çevik ismini, ölümsüz hale getirmek için hastanemizdeki bir birime verdik. Bu bağış Iğdırda örnek oluşturdu" dedi.
Bozyiğit, kent genelinde bağışçı sayısını artırmak istediklerini aktardı.
Çok kez organ bağışına yönelik çalışma yaptıklarını ancak istenen başarıyı elde edemediklerine işaret eden Bozyiğit, "Organ bağışı, gerçekten çok önemli bir durum. Biz de kentimizdeki bağışçı sayısını artırmak istiyoruz. Fikret Çevik örneğini medyadan takip eden çok sayıda vatandaşımız da organ bağışçısı oldu. Her anlamda büyük bir örnek oluşturdu kendisi" şeklinde konuştu

Yorumlar