Kasabamız Melekli'ye Şair Şehriyar Büstü Konuldu - Iğdır

Kasabamız Sporcusu Çiğdem Kırvaç'tan Türkiye Sampiyonluğu


Iğdırlı milli sporcu Çiğdem Kırvaç, kick boksta elde ettiği dünya ikinciliğinin ardından gözünü şampiyonluğa dikti.

Iğdır'ın Melekli beldesinde yaşayan ve 2015 yılında Sırbistan'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda elde ettiği ikinciliğinin yanı sıra Avrupa ikinciliği, 8 kez Türkiye şampiyonluğu ve onlarca başarısı bulunan Çiğdem Kırbaç, aynı branşta dünya şampiyonu olan antrenörü Murat Kızılkuş ile Dünya Şampiyonası'na hazırlık yapıyor.

Son olarak, Niğde'de 21 Temmuz'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kırvaç, Samsun'da 9 Ağustos'ta yapılacak milli takım seçmelerinden başarılı olup, Macaristan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor.

Çiğdem Kırvaç, söz konusu şampiyonada altın madalya alıp, hem kariyerine dünya şampiyonluğu eklemek hem de Türk bayrağını göndere çektirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Birçok imkansızlıklara rağmen idman için sabah akşam beldeden şehre gelip giden Çiğdem Kırvaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kick boks branşının henüz olimpik olmadığından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Elde ettiği başarılar sayesinde Bitlis'te beden eğitimi bölümü okumaya hak kazanan Kırvaç, "Başarılarımı sürekli idman yapmama ve dünya şampiyonu olan antrenörüme borçluyum. Gelmediğim zamanlarda antrenörüm sürekli arayarak idmana gelmemi sağladı. O olmasaydı şimdiye kadar sporu bırakmıştım. Sporu seviyorum, devam etmek istiyorum. Bu sene Türkiye'de birinci olursam Dünya Şampiyonası'na katılacağım. Hedefim dünya şampiyonu olmak." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya şampiyonu olmama az kaldı"

Dünyada özellikle erkek sporu olarak bilinen kick boksu kadın olarak yaptığından dolayı çeşitli zorluklarla karşılaştığını anlatan Çiğdem Kırbaç, şöyle devam etti: 

"Bu spora ilk başladığım zamanlarda ailem çok karşıydı, hobi amaçlı yapacağımı sandılar. Annem ve babam izin vermedi, hocam geldi ailemle konuştu, bu şekilde devam ettim. Birçok derece aldıktan sonra ailem de kabullendi. Şu an hedefime ulaştım sayılır, dünya şampiyonu olmama az kaldı. Dünya şampiyonu da olsam ailem karşı çıkacak ama onlara da yenilmeyeceğim, yine devam edeceğim. Ağrı Dağı'nın eteğinden çıktım, dünya şampiyonluğuna kadar devam edeceğim."

"Bürokratlarımızın, iş adamlarımızın kızımıza sahip çıkmaları gerekiyor"

Sporcunun antrenörü Murat Kızılkuş ise, yapılan yetenek taramaları sonucu Kırbaç'ın yeteneğini keşfettiğini ve o günden beri birçok başarıya imza attığını anlatarak, şunları kaydetti: 

"Çiğdem Kırvaç küçük yaştan beri benim yanımda yetişti, 8 yıldır benimle birlikte antrenman yapıyor. Bu 8 yıl çerçevesinde bu başarıları elde etti. Bu yıl 21 Temmuz tarihinde Niğde'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Çiğdem milli takıma seçilirse Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak ve ülkemizi temsil edecek."

Kırvaç'ın, kısıtlı imkanları nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştığının altını çizen Kızılkuş, şu ifadeleri kullandı: 

"Başarılı sporcuları kazanmak kolay olmuyor. Biz bu başarıları uzun bir emek sonucunda kazanıyoruz. Çiğdem kızımız dünya ikincisi olmuş başarılı bir sporcumuz. Bürokratlarımızın, iş adamlarımızın kızımıza sahip çıkmaları gerekiyor. Çiğdem'in sporu bırakmasını istemiyoruz, ülkemizi daha büyük yerlerde, daha büyük arenalarda başarıyla temsil edebiliriz. Kick boks, bu sene sonunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınacağı için artık önümüzdeki yıllarda olimpiyatta yarışılabilecek bir spor branşı oluyor. Önümüzdeki dönemlerde olimpiyatlarda da kızımızın başarılı olabilmesi için özellikle Iğdırlı iş adamlarımızın destek vermelerini istiyoruz."
Haber: Hüseyin Yıldız

Yorumlar